Instruktør til GymX Styrke ønskes!

Vi er på utkikk etter en treningsmotivator med glimt i øyet og ambassadør for en aktiv hverdag, kanskje er dette deg?

Vi søker en instruktør til vår treningsgruppe GymX Styrke, og er dermed på utkikk etter en dyktig gruppeinstruktør. Går du med en instruktørspire i magen og har lyst til å gi våre medlemmer den beste starten på uken? Vi søker deg som kan ha en styrketime en kveld i uken (mandager kl 20.00, dag og tid kan diskuteres). Brenner du for trening og spesielt funksjonell styrke og har lyst til å bli en del av vårt team?

GymX styrke trener i basishallen i Ørlandshallen eller utendørs på Brekstad. Inne i hallen er det en egen styrkeavdeling med 2 knebøystativ, kettlebeller, manualer, ulike treningsstrikk, ribbevegger, et gulv dekt av myke matter og turnutstyr. Som instruktør står du fritt til å velge utstyr.

Send oss en søknad i dag! Vi vurderer søknader fortløpende.

Søknad med hvorfor du er den rette personen og erfaringer sendes til dagligleder@orlandturn.no
Tiltredelse: Etter avtale
Merk søknaden: GymX Styrke

Ta kontakt med Kaja Norum om du har spørsmål, dagligleder@orlandturn.no

Lisensen dekker egentrening

Gjennom medlemskontigenten har alle utøvere forsikring når de er på trening som er organisert av klubben/foreningen. Nå åpner Gjensidige opp for at egentrening som kondisjonstrening og styrketrening/vansker dekkes. Dette grunnet situasjonen vi er i nå, med stengt hall og forbud mot organisert aktivitet. Under kan du lese informasjonen som vi har fått tilsendt. Presiserer at dette gjelder kun for de som har betalt medlemskontigenten.

Gjensidige praktiserer nå følgende:

I dag er det en del forbund som i lisensforsikringen har krav til at all aktivitet skal være organisert. I denne situasjonen mener Gjensidige at det må åpnes for egentrening i større grad uten at dette dekker all aktivitet. Gjensidige foreslår at løpetrening, styrketrening ++, som er bærer preg av å være strukturert egentrening dekkes. Aktiviteter som utføres sammen med andre, for eksempel løkkefotball dekkes ikke da dette også strider mot med råd fra FHI.

Dette er en unntakstilstand for idretten så intensjonen til Gjensidige er å bidra til at aktiviteten kan opprettholdes.

Unntaket blir da i hovedsak at Gjensidige ikke dekker skader som skjer om man bryter de råd helsemyndighetene har kommet med. Det mest nærliggende i så måte vil jo være de som samler seg i større uorganiserte grupper for å trene, disse er ikke omfattet. Utover det vil Gjensidige være smidige på definisjonen av «strukturert egentrening», hvis vi tar Gym og Turn som eksempel så er tilbakemeldingen at all kondisjonstrening og også turnspesifikke øvelser man gjør alene er dekket.

Den nasjonale dugnaden fortsetter!

All aktivitet i hallen av og med Ørland Turnforening er fortsatt avlyst/stengt. I tråd med FHI og regjeringens forbud. Foreløpig frem til og med 13. april.

Vi håper dere alle har det fint dere hjemme og holder dere i aktivitet hver dag!

Vi i Ørland Turnforening er god på dugnad så dette skal vi klare 🙂

For mer informasjon gå inn på helsenorge.no https://helsenorge.no/koronavirus/arrangement-og-aktiviteter

Aktivitetstips i Koronatider

Idrettsforbundet har kommet med tips til hjemmeaktiviteter i disse tider. Det er anbefalt med fysisk aktivitet hver dag, for både store og små. Følg linken under for å teste de ut.

https://www.idrettsforbundet.no/siteassets/trondelag-idrettskrets/kurs/aktiviteter/ideer-til-hjemmeleik—i-koronatider.pdf

Koronatiltak – Oppdatert info 12.mars

Beklageligvis må vi stenge all aktivitet de neste to ukene. Ved å gjøre dette er vi med og hindrer spredning til de som er i risikogruppen. Mer informasjon kommer når vi vet mer.

Arrangementer som blir avlyst:

  • NM Senior nasjonale klasser i Arendal 27.-29. mars
  • Opplandspokalen 17.-19. april
  • Barnekretsturnstevnet i Rissa 12.-14. juni

INFO fra NIF sine sider.

På bakgrunn av helsemyndighetenes føringer i den vanskelige koronasituasjonen ber Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité om at all idrett, treninger og konkurranser opphører med umiddelbar virkning. 

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) viser til den svært krevende og alvorlige situasjonen som spredningen av koronaviruset har skapt i Norge. Dette er en situasjon norsk idrett tar på største alvor og som nå får enorm innvirkning på all idrettsaktivitet i Norge. 

– Denne avgjørelsen får dessverre store konsekvenser for idrettsaktiviteten i våre 11.000 idrettslag over hele landet. Men vi er beredt til å ta føringene som kommer fra norske helsemyndigheter på største alvor og vi vil gjøre de tiltakene som er nødvendig for å hindre smittespredning i samfunnet, sier idrettspresident Berit Kjøll.  
 
Ønsket tydelig svar fra myndighetene 
– Situasjonen er svært krevende og vi er glade for at nå har fått et tydelig svar fra norske helsemyndigheter og på bakgrunn av de føringene vi nå har fått avlyses all idrettslig aktivitet, treninger og konkurranser inntil videre, sier Kjøll.  
 
Generalsekretær Karen Kvalevåg i Norges idrettsforbund, sier at prosessen internt i idrettsorganisasjonen har vært veldig god i denne vanskelige tiden med god informasjonsflyt og nært samarbeid i hele denne krevende perioden.  
 
– Vi har jobbet iherdig med denne saken de siste ukene sammen med særforbund og idrettskretser – og alle ser alvoret i denne situasjonen. Vi er glade for at helsemyndighetene raskt har gitt oss et tydelig svar på hva vi må gjøre i dag.  Beslutningen er dramatisk for samfunnet og for norsk idrett, men liv og helse trumfer alle andre hensyn, sier Karen Kvalevåg.  
 
Konsekvenser 
Situasjonen som har oppstått får enorme konsekvenser, også for alle som er involvert i norsk idrett.  
– Norges idrettsforbund jobber med å etablere et enhetlig system for å rapportere inn konsekvensene dette får for idrettsorganisasjonen og våre frivillige, slik at vi samlet kan opprettholde den gode dialogen med Kulturdepartementet fremover.

Stem fra »Superturn»

Turnetusiasten Andreas Erikstad-Meyer i Ørland turnforening fikk den lokale Raushetsprisen, og hvis han vinner kr 100 000, vil pengene gå til det spesielle tiltaket «Superturn», som er et tilrettelagt tilbud for barn og unge med ulike typer utviklingshemming. For at tilbudet skal fungere er det essensielt å ha en fast trenerstab, slik at det dannes et stabilt tilbud for denne gruppen barn og unge, som ofte faller utenfor på slike sosiale arenaer. Fysisk trening og sosialt samvær er viktig for alle og med denne satsingen ønsker Ørland turnforening å være en foregangsklubb for andre foreninger og kommuner. – Superturn-treningene vi har gjennomført hittil har vært en ubetinget suksess, forteller Andreas.

Trykk på denne linken for å stemme. https://jobzone.no/artikler/raushetsaksjonen2020/1740/?

Resultater NM-Kvalifisering

Ørland Turn sine to mix-tropper har aldri gjort det så bra før. Vi stiller med et veldig ungt juniorlag, mulig en av de yngste i konkurransen. Junior er i alderen 13-17 år.

Det er de 10 beste troppene i hvert apparat som går videre til NM som arrangeres i morgen, i Trondheim spektrum. Og det er 34 tropper som alle kjemper om topp 10. Ørland har imponert hittil og er veldig fornøyd med følgende plasseringer.

Mix 1 Frittstående 12,550 Poeng 14. Plass
Mix 1 Tumbling 13,800 Poeng 12. Plass
Mix 1 Trampett 11,800 Poeng 13. Plass
Mix 2 Tumbling 11,150 Poeng 26. Plass
Mix 2 Trampett 11,000 Poeng 18. Plass

Poengsummene er også stadig høyere for hver konkurranse og vi kryper sakte oppover på resultatlistene. Alle utøverne er meget fornøyde og trenerstaben er stolte!!

Vi har også hatt to skader under trening i går og måtte derfor gjøre noen endringer i lagoppsettene. Dette har utøverne tatt på en god måte og til tross for deres unge alder taklet de endringene veldig bra. Emil Wiklem og Una Guldteig Fosse var veldig uheldige i går og dro på seg skade. De er allerede på bedringens vei og er godt tatt vare på av klubbens mat og helseminister Roy Johansen.

Etter at Mix-troppene var ferdig var det klart for konkurranse i herreklassen og vi stilte der med en tropp i trampett og tumbling. En sliten gjeng gjorde like vell en god utførelse i apparatene. Og vi var så uheldig å få den sure 11. Plassen. Altså den første troppen som ikke kvalifiserte til finalene i morgen.

Her ble resultatet som følgende.

Ørland herrer trampett 10,900 Poeng 14. Plass
Ørland herrer tumbling 11,550 Poeng 11. Plass

Selv om ingen av lagene kvalifiserte denne gangen stiller vi sterkt på tribunen på søndag for å heie frem de andre trønder-lagene som kom gjennom nåløyet. Det var ikke langt unna for flere at Ørland sine tropper, men gjengen er motiverte til å jobbe videre og det er ikke lenge til de skal i konkurranse igjen. Neste konkurranse ut er Opplandspokalen på Lillehammer 17. april.

Klar for NM

Lørdag 7. Mars er det duket for NM kvalifisering i Trondheim spektrum og Ørland stiller med 19 utøvere som skal prøve å komme til finalen på søndag. Juniorene fra Ørland stiller med følgende syv tropper

Herrer trampett

Herrer tumbling

Mix trampett x 2

Mix tumbling x 2

Mix frittstående

Konkurransen er stor for å klare å kvalifisere til finalen da det er de 10 beste troppene i hvert apparat som går videre til søndag.

Møt opp i trondheim spektrum å bidra til god stemning på tribunen. Du kan også se konkurransen live. Link til dette kommer vi it led når det er klart fra arrangøren.

God Dugnadsinnsats

Vi vil takke entreprenør Oddmund Groven for støtten vi fikk da vi kjørte ut rundt 4000 kalendere for firmaet

https://www.fosna-folket.no/nyheter/2020/02/22/Gjorde-l%C3%B8nnsom-byttehandel-med-lokal-entrepren%C3%B8r-21156443.ece

Vi åpner opp for nye påmeldinger!

Vi har ledige plasser på følgende partier: 

Gymlek 4 år 

Ørland Turnskole

Bredde jenter og gutter 7-9 år 

Bredde jenter og gutter 10-12 år 

Bredde ungdom  

Alle GymX partiene våre 

Meld inn barnet i Ørland Turnforening før du går i nettbutikken og legger inn bestilling på ønsket treningsavgift. 

Link til innmeldingsside: https://medlemskap.nif.no/  

Link til nettbutikken: https://www.yourvismawebsite.com/orland-turnforening-1 

Ved bestillling i nettbutikken må du under “øvrig informasjon” skrive inn barnets navn og eventuell info om søskenrabatt (25% fra søsken 2 og oppover). 

Velkommen til å delta på trening fra neste uke!