Medlemsinfo

Medlemsmail August 2019

Velkommen til høsten og ny sesong med Ørland Turnforening! Denne infoen er sendt ut til alle våre medlemmer på mail. Har du ikke mottatt e-post med dette på så ta kontakt.

NY HALL

Vi  ønsker alle gamle og nye medlemmer velkommen til trening i den nye råe hallen som huser en av norges beste treningsfasiliteter for barn og unge!

Vi gleder oss enormt til å komme i gang med treningen 😀

Uten den enorme innsatsen fra dere hadde vi ikke klart dette! Vi er utrolig takknemlige for jobben dere legger ned i klubben. Sammen får vi ting til å skje 🙂

OPPSTART

Det er noe jobb som gjenstår i hallen så neste uke blir en prøveuke for breddepartiene, teamgym og GymX! Det er viktig å påpeke at hallen ikke er ferdig, det er noe bygging som pågår så utøverne må kun bevege seg der de får lov. Trenerne vil gi beskjed.

Gymlek har vi ikke fått klarsignal til oppstart enda, men vi håper at vi i løpet av starten på uken kan gi dere klarsignal til trening på torsdag. Mail vil bli sendt ut!

AKTIVITETSTILBUDET i klubben øker og vi kan nå tilby breddeturn i alle aldre. 

Fra høsten av vil vi kunne tilby følgende partier:• Gymlek 4 år (foreldre og barneparti, 1 trening i uka)• Gymlek 5 år (foreldre og barneparti, 1 trening i uka)• Gymlek 6 år (foreldre og barneparti, 1 trening i uka)• Breddeturn jenter 7-9 år (1 eller 2 treninger i uka)• Breddeturn gutter 7-9 år (1 eller 2 treninger i uka)• Breddeturn jenter 10-12 år (1 eller 2 treninger i uka)• Breddeturn gutter 10-12 år (1 eller 2 treninger i uka)• Breddeturn ungdom 13-17 år (1 trening i uka)• Aspirant 8-10 år (uttak) (2 treninger i uka)• Rekrutt 11-13 år (uttak) (3 treninger i uka)• Junior 14-16 år (uttak) (3 treninger i uka)• Senior 16-18 år (uttak) 3 treninger i uka)• Ørland turnakademi, Etter skoletid kl. 13.30-16.30(1 eller 2 treninger i uken)• GymX Voksen – turntrening for voksne, nybegynnere og erfarne• GymX Zumba – Zumba, styrke og bevegelighet fra 16 år og oppover• GymX Yoga – Yogatime for nybegynnere (FULLT)• GymX Styrke – Funksjonell styrke og kondisjon med morsomme øvelser

Gymlek partiene våre er for 4, 5 og 6 åringer. Det er 45 minutter med lek og moro for de minste.

På breddepartiene vil man utfolde seg i mange forskjellige apparater og man vil få tilbud om å delta på treningsleirer og konkurranser. På flere partier kan det velges om man ønsker å trene en eller to dager i uken. 

I tillegg kan man få tilbud om å delta på TEAMGYM, som er våre konkurransepartier med 3 treninger i uken. Det er et tilbud til ekstra motiverte utøvere som innehar et visst nivå. Her må man trene 3 ganger i uken og kan konkurrere i alle apparatene i vår gren, Frittstående, Tumbling og Trampett.

GymX er et treningstilbud for voksne. I høst tilbyr vi Zumba, Voksenturn, Yoga og Styrke. All GymX bortsett fra Zumba vil foregå i basishallen. Zumba er i alltreningsrommet i 2. etg. I Ørland Sparebank Arena. Gå inn i nettbutikken og kjøp plass.

ØRLAND TURNAKADEMI er et turntilbud etter skoletid, for skoleelever i 2.-7. klasse. Tirsdag og onsdag 13.30-16.30, selvvalgt om man ønsker å melde på barnet for en eller begge dagene.  Vår nye trener, Happy, er instruktør. Starter den første halvtimen med mat oppe på tribunene, barna må ha med mat og drikke. Så går de ned i turnhallen og har oppvarming, lek og trening. Barnet blir hentet/eller får dra etter avtale. Medlemmer får rabatt, kjøper plass i nettbutikken.

Gå inn på vår hjemmeside for mer informasjon om treningstider og priser.

Vi tar sikte på å starte opp i uke 36 😊

Det er mange barn og unge som ønsker å starte på turn. Hvis ditt barn ikke skal være med videre er det fint om du kan gi oss beskjed så vi kan slippe inn fra ventelistene.

NETTBUTIKK

For å betale for treningskontigenten/beholde plassen dere har fått, går dere i nettbutikken vår og kjøper treningskontigenten. Legg inn kjøpene på alle i familien som skal ha på et kjøp. Vi tilbyr 25% søskenrabatt på søsken nr 2,3 osv. Dette skriver du inn under “øvrig informasjon”. Skriv navn på søsken, rabatten kommer frem i faktura som sendes ut.

I nettbutikken kan dere også handle treningsklær og deltakelse på arrangementer som vi legger ut.

Gå inn via hjemmesiden vår http://orlandturn.no/?page_id=2386

De som står på venteliste må vente med å kjøpe treningskontigent til de har fått beskjed om plass. 

All faktura fra klubben sendes som e-faktura der det er mulig.

TRENERKAPASITET

Har du eller noen du kjenner et hjerte i turn? Vi trenger flere trenere. På gymlek partiene er pågangen stor og vi har mange på venteliste. Kan du tenke deg å være trener eller assistent? Klubben kurser deg så du blir trygg i rollen. Ta kontakt med Andreas Meyer eller Kaja Norum om du kan tenke deg å bidra inn i klubben 😊

TIMEPLAN

NY HOVEDTRENER

Happy startet å jobbe for oss 1. august, vi er glad for å ha funnet en mann som passer godt inn i klubben vår og står for de samme verdiene som oss. Happy vil være tilstede på mange av partiene, både bredde og teamgymog gleder seg til å komme i gang.

SPOND

Vi vil gå over fra facebook til Spond som kommunikasjonskanal rundt oppstart. En sms med informasjon vil bli sendt ut. Spond er en app du laster ned til mobilen som har kommunikasjon mellom trener, medlemmer og foreldre. Alt på ett sted!

DUGNAD

Ørland Open Arrangeres i uke 48, lørdag og muligens søndag. Dette er en konkurranse hvor alle som ønsker får delta og vi inviterer klubber i hele regionen.

Vi ber om at alle setter av helgen for dugnadsjobb. Ørland Turnforening holder ikke på med loddsalg eller annen salg hvor vi banker på dører. Vi får inn penger via arrangementer, for å få til dette er vi avhengig av hjelp fra deg og dere! 
Partiene har ansvar for ulike områder under arrangementer. 

Her er en grovfordeling over ansvarsområder under Ørland Open. 

HvaParti
KioskTG rekrutt
OvernattingBredde gutter
BespisningBredde jenter
Klargjøre hallGymlek
SekreteriatTeamgym junior og senior
RyddeteamBredde ungdom

GRASROTGIVER

Tipper du? Sett Ørland Turnforening som din grasrotmottaker!

Grasrotandelen fungerer slik at du kan gi sju prosent av summen du allikevel spiller for hos Norsk Tipping til et frivillig lag eller en forening som har registrert seg som grasrotmottaker i Frivillighetsregisteret i Brønnøysund.

Det vil si at dersom du er grasrotgiver og spiller Lotto for 100 kroner, gir du automatisk sju kroner til din grasrotmottaker. Dette skjer uten at det går utover spilleinnsatsen, premien og vinnersjansene dine.

Trykk på linken under og se hvor mye vi har fått fra våre grasrotgivere hittil i år. Bli en av de du også! 

https://www.norsk-tipping.no/grasrotandelen#search=996900304

Samtidig sender vi en utfordring til alle våre medlemmer om å verve minst en person til å bli grasrotgiver for Ørland Turnforening. Hvem tar utfordringen?

Kontortid daglig leder er tirsdag og onsdag. 

Henvendelser skal gå til dagligleder@orlandturn.no

Med sportslig hilsen,

Kaja Norum og styret i Ørland Turnforening

Vi ønsker å takke våre sponsorer som sammen med oss og dere jobber for at Ørland Turnforening skal være Norges beste klubb å være i J

Ørland Sommercamp 2019

Det blir i år som de siste tre årene arrangert Ørland sommercamp siste helgen før sommerferie. 21.-23. juni braker det løst i Ørland Arena. Men i år er det klubber fra hele landet som er invitert og vi gleder oss til en sommerleir med fullt av god trening. Det vil komme instruktører fra hele Skandinavia i år også. Det vil være mulig å velge fritt mellom følgende woorkshops hele helgen: Trampett, tumbing, frittstående, trampoline, dobbel-trampett, akrobatikk og gymhjul.

Invitasjon er sendt ut til klubbene men du kan også finne info her. Del gjerne denne for å spre info til så mange som mulig. Påmeldingsfrist 19. mai.

Medlemmer av Ørland turnforening vil få egen info om påmelding.

Flytter til Ørland Arena

Fra mandag 8. april vil all trening som tidligere ble gjennomført i turnhallen i Ørlandshallen, flytte opp i Ørland Arena. Vi får benytte den øverste halldelen som ligger nærmest Ørland Ungdomsskole, og treningstidene vil være de samme.

Her skal vi være fram til Ørlandshallen er pusset opp og den nye flotte turnhallen med nye og moderne fasilitetene er ferdig. Vi håper at den skal være innflyttingsklar uke 35/36

Når Ørlandshallen er ferdig pusset opp vil topp moderne fasiliteter være tilgjengelig for alle være medlemmer.
Det vil bli gropsystemer bak tumblingbane, trampolinebane, trampett og bak to trampoliner.
Det blir en veldig fleksibel turnhall som er like tilpasset vår breddeaktivitet som toppidrettsutøvere. Og vil være med å gi et løft i turnidretten her på Ørland som nå har blitt den største idretten på Ørland.

Ørland Open 2019

Ørland Open er en ny konkurranse som er kommet for å bli. Dette er en arena der bredde- og konkurranseutøvere møtes på samme arrangement men konkurerer i hver sin klasse. Dette skal være et springbrett for breddeutøvere til å bli med å konkurrere, samt en arena for å bli inspirert av andre turnere. Konkurransen avholdes i Ørland Arena lørdag 27. april med påmeldingsfrist 15. april

Konkurransekonseptet er delt i to klasser. Troppsgymnastikk nasjonale klasser og oppvisningstropp »kretsklasser» For mer info se invitasjonen. Påmelding skjema kan også lastes ned.

For utøvere i Ørland Turnforening så vil det komme info på egne kanaler 😉 Vell møtt alle sammen og gler oss til å se dere alle!

Stødig levert i Norges største konkurranse

I helgen var det duket for Norges største konkurranse og hele 35 utøvere fra konkurransepartiene våre reiste nedover til Lillehammer for å vise seg frem! Dette er ny rekord for oss og vi er så glade for at så mange får muligheten til å delta på en slik konkurranse.

Vi begynner å få noen godt rutinerte junior- og senior-utøvere som har deltatt i en del konkurranser nå, noe som er en styrke når man reiser på tur med så mange utøvere. De tar ansvar og er gode rollemodeller for våre rekrutter som kanskje deltar på sin første konkurranse. Samhold på tvers av nivå og alder er noe vi vektlegger mye i klubben. Samtidig så får utøverne våre bli kjent med utøvere fra andre kubber på et likt arrangement.

I en slik konkurranse så er det i noen klasser veldig mange tropper som deltar, på det meste er det vell over 60 tropper.
Konkurransen er delt opp i tre aldersklasser. Rekrutt 11-13 år, Junior 13-17 år og Senior 16+. Junior og Senior dels så inn i tre kjønns-klasser som det konkurreres i, Damer, herrer og miks. Rekrutt konkurrerer uavhengig av hvilke kjønn som er i troppen.

I år stilte vi med rekordmange tropper.
Rekrutt 1: Trampett og Tumbling
Rekrutt 2: Trampett og Tumbling
Junior Damer 1: Trampett, Tumbling og Frittstående
Junior Damer 2: Trampett
Junior herrer: Trampett og Tumbling
Junior miks 1: Trampett, Tumbling og Frittstående
Junior miks 2: Trampett og Tumbling
Senior miks: Trampett og Tumbling

Og med så mange deltagende tropper er det like som skiller troppene. Like vell greide vi å ta med oss 5 medaljer fra helgas store konkurranse. Her er en oversikt over resultatene fra helgens konkurranse.


Mange foreldre reiste også ned til lillehammer i helgen for å heie frem utøverne. Til og med arrangør kommenterte i høyttaleranlegget hvor livlig heiagjengen fra Ørland var.


Et heiarop før de går ut på gulvet må til!!
Martin Solli ble i helgen historisk! han ble første junior i Norge til å kjøre et triks på tumbling. Til stor jubel landet han en tumblingserie som inneholder to doble baklengs saltoer i samme serie. Araber-dobbel strak salto-Wipback-flikkflakk-dobbel kropert salto.
Dette er ikke siste gang han gjør et nytt triks for først gang i Norge.


Og trenerne i klubben har jobbet hardt i helgen med å holde orden på alle troppene som skulle ut på gulvet både tidlig morgen og sen kveld.


En historisk stor juniortropp er fornøyd med helgens mange kjøringer på Norges største konkurranse.

Guttetropp til NM, enda sterkere enn sist

Da har de 8 guttene fra Ørland turn jobbet hardt siden de kvalifiserte seg til NM 10. februar. Nå er de på vei ned til Drammen for å vise Norge hva de er gode for.

Troppen er hittil den beste troppen Ørland turn noen gang har stil i konkurranse med, som også helgen etter NM skal delta i ny konkurranse, denne gangen i Lillehammer på Opplandspokalen.

Guttene har økt sin vanskeverdi med et helt poeng siden kvalifiseringskonkurransen, men har ikke hatt tid nok til å jobbe med stilen. Selv om utførelsen ikke er like bra som tidligere ønsker guttelaget likevell å gå »all in» denne gangen. Vi har ingen ting å tape!

Martin Solli som har arbeidet hardt i lengre tid for å få til en serie på tumbling som krever mye trening, men ikke minst syke. Om Martin greier å stå på dette elementet i helgen vil han bli historisk og første junior til å kjøre denne serien i Norge noen sinne. Tumblingserien består av Araber-Dobbel strak baklengs salto- wipback, flikk flakk, dobbel kropert salto.

Samme voksentilbud, nytt navn.

Vi fornyer tilbudet vårt på voksentreningene 😁

Nytt navn på alle voksentreninger er GymX!
-GymX Yoga
-GymX Zumba
-GymX Styrke
-GymX Voksen. 
Innholdet vil være mye av det samme som før, instruktørene vil selv fortelle om det er noen endringer.

GymX Zumba med Ann flyttes til Ørland Ballklubb sitt klubbhus ved REMA 1000, torsdager kl 18-19. Oppstart er torsdag 4. april kl 18.00💃🕺

GymX Yoga med Stephanie og Linda fortsetter på Bakkeli til og med 2. april og flytter til Ørland Ballklubb fra 9. april i uke 15.
GymX Yoga vil fortsette på samme dag og samme tid, tirsdager kl 19 (Stephanie) og 20.30 (Linda) 🧘‍♀️🧘‍♂️

GymX Styrke (tidligere bootcamp) fortsetter på Bakkeli torsdager 19.15-20.15 med Kaja som instruktør.

GymX Voksen fortsetter på mandager i turnhallen kl 20-22 med Jan Tore som instruktør.

Meld deg inn i klubben, delta på treningene våre og kjenn hvor godt det gjør for deg.

GymX yoga, zumba og styrke har dropp inn på 100 kr, betal via vipps og vis betalingen din til instruktøren før timen starter.

Det kommer mer informasjon, følg med!

Trening er medisin!
Ser deg i treningssalen 😁

Finaler Midt-Norsk (se kjøreplanen)

Da er vi på vei inn i en spennende søndag med mye god turning i Ørland Arena.

I dag er det finaler i junior og senior klassen fra kl 11:00-15:20. Møt opp å vær med å lag liv i hallen!

Her er kjørelistene

Midt-Norsk mesterskap i ny Arena

Her er info om alt som skje i helgen. Både til deltagere og publikum.
Kjøreplanen for søndagen vil komme på instagram og  facebooksiden vår lørdag kveld etter at vi vet hvem som har kvalifisert seg til finalene på søndag.
Konkurransestart på Søndag er kl 11:00 og varer til ca. kl. 15:30

Dere kan også følge meg på instagramkontoen vår og facebooksiden Ørland Turnforening.

Resultater vil bli oppdatert hele helgen på www.tropp.no

Martin på vei til EM!

Martin Solli 16 år i fra Ørland har siden oktober 2017 jobbet hardt for å bevise for den Norske landslagsledelsen at han er god nok for å være med på Junior-landslaget. Og nå er det bare få dager igjen til han og resten av landslaget skal konkurrere om å være de beste turnerne i hele Europa.

Det hele startet i oktober i fjor, Martin fra Ørland ble meldt på landslagsopptak med et håp om å imponere landslagstrenerne og høste litt erfaring. Det var mange om beinet og kun 40 gutter skulle videre til neste samling. Etter at Martin fikk beskjed om at han var kommet videre blant de 40 beste juniorene i Norge, begynte motivasjonen å stige og målene ble stadig høyere. Dette var stort for både han og klubben. Etter at det ble klart at Martin gikk videre til enda en samling og det falt flere og flere av lasset etter som samlingene ble gjennomført, ble treningen her hjemme enda mer strukturert og målrettet. Martin reiste nedover til Oslo på samlinger titt og ofte til de sto igjen med en håndfull gutter og jenter som i vår fikk beskjeden de alle hadde håpet på. Martin var nå offisielt på det norske junior-landslaget og måtte stadig reise ned til Oslo for å bevise at treningstimene som ble lagt ned i klubben sto til forventningene for landslagstreneren.

Martin ble også oppdaget av andre trenere, og fikk i fjor høst spørsmål om å stille som utøver på laget fra Malvik, de trengte forsterkninger  da de skulle prøve å kvalifisere seg til Nordisk mesterskap. Det passet Martin godt da han ikke har så mye konkurransetrening fra før, kun noen få kretskonkurranser og en NM kvalik. Steget fra kretsmesterskapet til EM var stort og Martin trengte den konkurranseerfaringen han kunne få. Martin og laget fra Malvik vant kvalifiseringskonkurransen i Oslo og skulle dermed til Finland på Nordisk mesterskap nå i vår. Han har også sammen med laget sitt i fra Ørland Turnforening konkurrert mye det siste året, bland annet så kvalifiserte guttelaget fra Ørland seg til NM, og gjorde en meget god innsats der. Martin skal nå være godt i rute for årets høydepunkt som er EM i Portugal 15.okt-21.okt

Han er den andre utøveren i fra Ørland som skal representere Norge under et EM. I tillegg til Martin har han med seg en rutinert trener som har vært gjennom dette tidligere og vet hva som må til for å komme opp på nivå med resten av Europa. Han var utøver på senior-landslaget 2009-2010 og deltok i EM i Malmø 2010.

En tropp i Teamgym består av 10-12 utøvere der hele laget konkurrerer frittstående, som er en koreografi på rundt 2,20 min som har krav til å innehlle forskjellige turnelementer og dette skal utføres synkront i takt til musikk. De skal også konkurrere i apparatene tumbling og trampett, men der skal de gjennom 3 serier i hvert apparat og det er kun 6 utøvere som gjennomfører hver serie. Det vil si at noen kan kjøre en eller to serie mens andre opp til 6 fordelt på de to apparatene. Den sammenlagte poengsummen av alle utøverne i alle apparatene gir sluttkarakteren. Martin er en av de 10 som er med på mixlaget til Norge og han har hatt en så stor utvikling den siste tiden og har kommet seg opp på et så godt nivå, at han skal konkurrere i alle tre apparatene og blir en viktig utøver for det norske landslaget.

I helgen er landslaget samlet i turnhallen i Holmen og skal gjøre de siste justeringene og den siste finpussen før de reiser ned til Portugal på Mandag. Tirsdag skal gjengen ha trening i konkurransehallen før det braker løst på onsdag. På onsdag er det kvalifiseringskonkurranse for Martin og juniorene og der de 6 beste landene går videre til finalene på fredag. Torsdag er det kvalifiseringskonkurranse for senior med påfølgende finaler på lørdag. Konkurransen vil også bli vist live på nett for de som ønsker å få med seg dette. Følg vår facebookprofil Ørland Turnforening for oppdateringer og link til live-stream.

Her er en link til noen videoer av Martin under oppkjøringen.
https://www.instagram.com/p/BoOEmEMD8-k/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1trn45gk4ufog