Om Ørland Turnforening

Ørland turnforening sin historie.

Ørland Turnforening ble stiftet i februar 2011 av Roy Johansen og Andreas Erikstad-Meyer. Turnforeningen startet opp i den gamle gymsalen på Grande Garten skole med 31 utøvere det første året og treninger to dager i uken. Det var ikke så mye turnutstyr å oppdrive den gangen og vi hadde en trampett, en hjemmelaget tjukkas og 5 grønne gymsalmatter.

Klubben vokste fort og fikk etterhvert flere medlemmer som var innom gymsalen på grande. Klubben gjorde det godt i konkurranser allerede høsten 2012 og ble da kretsmestere. Og en 5 plass i Senior NM året etter.

Vi har også trent i gymsalen på Opphag skole der vi holdt til i et års tid før vi i 2014 tok i bruk gymsalen på grande igjen. Det ble jobbet mye dugnad for å få penger til turnutstyr og utøverne deltok da på husmaling og flaskeinnsamling for å få inn penger.

I tillegg har vi vært arrangør for flere store konkurranser som kretsmesterskapet i 2012, 2013 og 2016 som senere ble døpt om til Midt-Norsk mesterskap som vi arrangerte i 2018, 2020 digitalt og igjen i 2021. Ørland sommercamp er også et stort arrangement som er blitt arrangert på Ørland hver sommer siden 2015.

I 2015 gikk vi inn i en leieavtale med eierne av Gymsalen på grande grten skole om å leie gymsalen på heltid og fikk samtidig gjennom en stor søknad hos Gjensidigestiftelsen som bidro til at vi kunne handle inn det vi trengte av turnutstyr. Og bygde dermed om gymsalen til Norges miste turnhall.

Vi ønsker å være en klubb som tilbyr alt fra god bredde aktivitet for alle til et godt tilbud for de som ønsker å komme seg inn på landslaget. Vi har allerede hatt to utøvere på landslaget, en på seniorlandslaget 2009-2010 og en på juniorlandslaget 2017-2018. Vi har igjen en junior som er i kontakt med landslaget og skal prøve seg på landslagsopptak i 2022.

Vi skal til en hver tid prøve å hevde oss i Norgestoppen og vi gjør det bedre for hvert år på Norgesmesterskapene.

I 2019 flyttet vi inn i Ørlandshallen, det er en gammel håndballhall som nå er omgjort til en meget bra turnhall. Her har vi topp moderne utstyr som gjør idretten vår mer attraktiv. Etter vi flyttet inn her hadde vi en økning i medlemstall på over 100%

For å drifte en så stor klubb som vi nå er blitt krever mange timer frivillighet, og vi har over 30 frivillige trenere som hver uke gjør en super jobb. Vi er så heldige som har så mange som brenner for klubben. For å gjøre jobben til de frivillige litt enklere har vi ansatt to stk. En Hovedtrener i 100% stilling og en daglig leder i foreløpig 40% stilling, men denne skal opp til 100% Daglig leder tar unna oppgavene som medlemshåndtering, fakturering, påmeldinger osv. mens hovedtrener veileder og kurser trenerne våre, planlegger treningene og er på samtlige partier for å tilrettelegge slik at det er en rød tråd i fra de er 7 år og oppover i alder. Vi ønsker at alle barna skal få den samme gode oppfølgingen uansett hvem dem har som trener. Det er viktig for oss at alle trives i Ørland turnforening.