4.-6. Mai skal det arrangeres NM i troppsgymnastikk i Stavern, og 6 gutter fra Ørland skal delta i både trampett og tumbling. Dette laget kvalifiserte seg under kvalifiseringskonkurransen i Arendal 9.-11. mars i år. Troppen består av Ulrik Grøntvedt, Emil, Wiklem, Alexander Strømsnes, Aron Røstad, Mikael Stai og Martin Solli. Sistnevnte er også på landslaget og er en stor inspirasjon for de andre utøverne i klubben. Disse guttene er også første tropp i fra Ørland som har kvalifisert seg til junior NM. Det er en god stemning i laget for tiden og  treningsmotivasjonen er på topp.

Under NM-kvaliken i Arendal hadde troppen fra Ørland noen skader og var litt konkurranserusten da det er et ungt juniorlag, men siden mars har troppen fått prøvd seg flere ganger i konkurranse og blitt litt mer rutinerte så det blir spennende til helgen. Herretroppen fra Ørland er ikke storfavoritter under NM eller på høyde med de fem troppene på topp, men målet er å kunne prestere bedre enn vi gjorde under konkurransen i Arendal. At troppen fra Ørland er med til NM i utgangspunktet er en seier for den ferske klubben. De andre troppene som kvalifiserte seg kommer fra store klubber som for eks. Sandnes, Oslo, Drammen, Kristiansand og Trondheim.

Troppsgymnastikk er en komplisert konkurransegren der man konkurrerer i 3 apparater, Frittstående, tumbling og trampett. Man konkurrerer som lag på 6 stk. enten i herre-klassen, dame-klasse eller mix-klasse der begge kjønnene er representert. Poengsummen er satt sammen av tre poengskategorier, vanskeverdi, utførelse og komposisjon. Vanskeverdien er gjennomsnittsverdien av triksene utøverne utfører. Utførelsesverdien er i utgangspunktet 10 poeng som dommerne trekker i fra ved mangel på stil eller utøverne faller osv. Komposisjon er i utgangspunktet 2 poeng, som dommerne har å trekker i fra om det er mangel på noen av kravene spesifisert i reglementet. Reglementet i troppsgymnastikk er på 86 sider og veldig komplisert, dette for å ivareta sikkerheten og tvinger fram riktig progresjon blant utøverne.

Følg med på facebookgruppen vår «Ørland turnforening» og instagramkontoen «orlandturnforening» for oppdateringer under NM i helgen.

 Herretroppen fra Opplandspokalen 21. april

 

Ukategorisert