Martin på vei til EM!

Martin Solli 16 år i fra Ørland har siden oktober 2017 jobbet hardt for å bevise for den Norske landslagsledelsen at han er god nok for å være med på Junior-landslaget. Og nå er det bare få dager igjen til han og resten av landslaget skal konkurrere om å være de beste turnerne i hele Europa.

Det hele startet i oktober i fjor, Martin fra Ørland ble meldt på landslagsopptak med et håp om å imponere landslagstrenerne og høste litt erfaring. Det var mange om beinet og kun 40 gutter skulle videre til neste samling. Etter at Martin fikk beskjed om at han var kommet videre blant de 40 beste juniorene i Norge, begynte motivasjonen å stige og målene ble stadig høyere. Dette var stort for både han og klubben. Etter at det ble klart at Martin gikk videre til enda en samling og det falt flere og flere av lasset etter som samlingene ble gjennomført, ble treningen her hjemme enda mer strukturert og målrettet. Martin reiste nedover til Oslo på samlinger titt og ofte til de sto igjen med en håndfull gutter og jenter som i vår fikk beskjeden de alle hadde håpet på. Martin var nå offisielt på det norske junior-landslaget og måtte stadig reise ned til Oslo for å bevise at treningstimene som ble lagt ned i klubben sto til forventningene for landslagstreneren.

Martin ble også oppdaget av andre trenere, og fikk i fjor høst spørsmål om å stille som utøver på laget fra Malvik, de trengte forsterkninger  da de skulle prøve å kvalifisere seg til Nordisk mesterskap. Det passet Martin godt da han ikke har så mye konkurransetrening fra før, kun noen få kretskonkurranser og en NM kvalik. Steget fra kretsmesterskapet til EM var stort og Martin trengte den konkurranseerfaringen han kunne få. Martin og laget fra Malvik vant kvalifiseringskonkurransen i Oslo og skulle dermed til Finland på Nordisk mesterskap nå i vår. Han har også sammen med laget sitt i fra Ørland Turnforening konkurrert mye det siste året, bland annet så kvalifiserte guttelaget fra Ørland seg til NM, og gjorde en meget god innsats der. Martin skal nå være godt i rute for årets høydepunkt som er EM i Portugal 15.okt-21.okt

Han er den andre utøveren i fra Ørland som skal representere Norge under et EM. I tillegg til Martin har han med seg en rutinert trener som har vært gjennom dette tidligere og vet hva som må til for å komme opp på nivå med resten av Europa. Han var utøver på senior-landslaget 2009-2010 og deltok i EM i Malmø 2010.

En tropp i Teamgym består av 10-12 utøvere der hele laget konkurrerer frittstående, som er en koreografi på rundt 2,20 min som har krav til å innehlle forskjellige turnelementer og dette skal utføres synkront i takt til musikk. De skal også konkurrere i apparatene tumbling og trampett, men der skal de gjennom 3 serier i hvert apparat og det er kun 6 utøvere som gjennomfører hver serie. Det vil si at noen kan kjøre en eller to serie mens andre opp til 6 fordelt på de to apparatene. Den sammenlagte poengsummen av alle utøverne i alle apparatene gir sluttkarakteren. Martin er en av de 10 som er med på mixlaget til Norge og han har hatt en så stor utvikling den siste tiden og har kommet seg opp på et så godt nivå, at han skal konkurrere i alle tre apparatene og blir en viktig utøver for det norske landslaget.

I helgen er landslaget samlet i turnhallen i Holmen og skal gjøre de siste justeringene og den siste finpussen før de reiser ned til Portugal på Mandag. Tirsdag skal gjengen ha trening i konkurransehallen før det braker løst på onsdag. På onsdag er det kvalifiseringskonkurranse for Martin og juniorene og der de 6 beste landene går videre til finalene på fredag. Torsdag er det kvalifiseringskonkurranse for senior med påfølgende finaler på lørdag. Konkurransen vil også bli vist live på nett for de som ønsker å få med seg dette. Følg vår facebookprofil Ørland Turnforening for oppdateringer og link til live-stream.

Her er en link til noen videoer av Martin under oppkjøringen.
https://www.instagram.com/p/BoOEmEMD8-k/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1trn45gk4ufog