Martin Solli har i lengre tid jobbet hardt for å komme inn på landslaget, og vi fikk onsdag kveld høre de gode nyhetene om at han nå er med i troppen som skal representere Norge under EM i Portugal til høsten.

Martin fikk muligheten til å være med på en prøvesamling i September 2017, der landslagsjef Henning Ottersen og hans team med trenere fikk øye for talentet fra Ørland Turnforening. Etter denne samlingen ble Martin invitert til en ny landslagssamling i desember i fjor , og ny audition sto for tur. Denne gangen imponerte han også landslagstrenerne og ble derfor tatt ut på bruttotroppen. Bruttotroppen besto av 24 gutter som ble invitert til en opptakssamling nå i februar, der de skulle kjempe om de 18 plassene på landslaget. Her var Martin en av de som trakk det lengste strået og er den første juniorutøveren på landslaget i team-gym fra Fosen.

Nå skal Martin og trener Andreas legge opp treningene framover for at Martin skal få et best mulig utgangspunkt før EM til høsten. Andreas har tidligere vært på senior-landslaget og selv deltatt i EM i 2010, så han vet hva som nå venter juniorgymnasten fra Ørland. Det blir hard trening her hjemme og mange turer ned til Oslo på samlinger med resten av troppen.

Team-gym er en stor turngren både i Norge og Europa der man konkurrere som lag i 3 apparater, Trampett, Tumbling og Frittstående. Alle på laget skal gjøre sine øvelser i disse tre apparatene, og så er det sammenlagt poengsum i alle tre apparater som gir laget en totalsum. Så det gjelder å være dyktig i alle apparatene for å komme til topps. Norge hr kommet hjem med flere medaljer de siste årene og i år er det også sjanse for medalje.

At Martin har kommet hele veien inn på landslaget er stort for Ørland Turnforening. Det viser at man også kan komme langt i en liten klubb, og det baner vei for flere unge utøvere i klubben som nå ser hvilke muligheter de kan ha. Martin er et av flere store forbilder denne klubben har, og sammen med sine trenerkolleger gjør de en super innsats for nye turnere.

Martin har også fått muligheten til å konkurrere med Malvik turn som er en av Norges beste tropper. Martin ble utlånt til Malvik i høst og deltok i en kvalifiseringskonkurranse for Nordisk mesterskap der de to beste klubblagene går videre. Her tok Martin og Malvik gull, og skal derfor delta i Nordisk i Finland nå i April. Dette blir en fin erfaring for Martin å ta med seg før EM. Andreas Meyer skal også være med til Finland som trener for den norske troppen, sammen med hovedtrener i Malvik Tomas Bekkavik.

 

Her er en film med noen av hoppene til Martin under landslag-audition i februar i år.

 Trykk her for å se filmen av Martin Solli

 

 

Slideshow