Ørland Sommercamp 2020

Vi kan med glede informere om at det blir sommercamp for bredde utøverne våre i år!

  1. CAMP 6.-7. August for bredde 10-12år og bredde ungdom (5.-10. klasse)
  2. CAMP 8.-9. August for bredde 7-9 år (2.-4. klasse)

Kun 40 plasser pr. camp!

NB kort påmeldingsfrist: 7. juli!

Skriv inn barnets navn ved påmelding! – Minner om at det er gratis å melde på og delta 🙂

https://www.yourvismawebsite.com/orland-turnforening-1/arrangementer

Sommercampen er gratis og kun for våre breddemedlemmer, i første omgang. Ved ledige plasser etter påmeldingsfrist åpner vi opp for teamgym. Vi kan dessverre ikke ha noe overnatting i år grunnet Covid-19, utøverne må sove hjemme eller ordne med annen overnatting selv.

Ta med: Matpakke, frukt og drikkeflaske. Ha på treningsklær!

Vi følger de gjeldende smittevernsrådene fra myndighetene når campene arrangeres.

Koronavettregler i basishallen med Ørland Turnforening

Om man ikke følger smittevernstiltakene kan man bli sendt hjem fra trening/camp. Får vi smitte inn i hallen kan hallen bli stengt.

Påmelding gjøres via webshopen https://www.yourvismawebsite.com/orland-turnforening-1/arrangementer

Ved å melde på barnet vil man kunne bli satt på dugnadsoppgaver i løpet av campen. Dugnadsoppgavene innebærer vask og desinfeksjon av utstyr mellom øktene og følge opp desinfeksjon og eventuelle hendelser under øktene.

Takk til SMN1 som støtter Ørland Sommercamp 2020

GymX Styrke Ute!

GymX Styrke starter opp igjen, denne gangen utendørs. En utstyrsfri økt med gode øvelser for både styrke, kondisjon og bevegelighet med Naprapat Kaja Norum.

Ny dag; Onsdager (fordi, Korona)

Samme tidspunkt: kl 20.00

Sted: Plenen utenfor Klinikk 5, i Skolegata 15.

Dette er trening for deg som vil ha en sterk og allsidig kropp.

Vi opprettholder smitteverntiltak med én meters avstand mellom hver deltaker. Ha på klær etter været og ha med drikkeflaske.

Trening med Espen Jansen

Espen Jansen

Etter 6 uker med stengt hall og like mange uker uten felles trening, kom konkurranseutøverne i Ørland Turnforening i gang med felles trening i forrige uke. Torsdag 23. april trente utøvere og foreldre på teamgym sammen med Espen Jansen. Via direktesendt trening fikk vi en god økt med fokus på hvordan vi kan trene hjemme for å være best mulig rustet til oppstart når vi endelig får trene i hallen igjen. Styrke, bevegelighet og kondisjon stod på agendaen, og vi fikk en god del tips og triks. I tillegg fikk utøverne mulighet til å stille Espen spørsmål.

Nå klør det enda mer i kroppen etter å komme i gang med turntrening igjen.

Takk til Espen Jansen som stilte opp som trener for oss en torsdag kveld under Korona og takk til SMN1 for støtten til gjennomføring av treningsøkten og foredraget.

Videre til NM!!

Ørland Turnforening har i helgen vært i Stavern på kvalifiseringskonkurranse til NM i troppsgymnastikk. Det var i år rekordmange påmeldte tropper, så kampen om kvalifiseringen var tøff. Vi stilte med 4 tropper i trampett og tumbling i helgen, en herretropp, en dametropp og to mixtropper. Det var tilsammen påmeldt 60 tropper i dameklassen, 22 i herre- og 50 i mixklassen, der kun de 15 beste i hver klasse kommer videre til NM. Men sjansen var der likevell for turnerne fra Ørland. Herretroppen i tumbling greide å skvise seg inn på en imponerende 10. plass i tumbling! Herretroppens tramppett-kjøring var bra men endte på en sur 16. plass og manglet kun en plassering opp for å komme seg videre på trampett.

Dametroppen og mixtroppene har aldri kjørt så bra før og var også med på å satte Ørland på kartet, selv om de ikke greide det denne gangen da det var hard kamp om de 15 øverste plassene.

Dette har vært en bra tur for juniorene som i år stiller med mange 1. års juniorer. Juniorklassen er i fra det året man fyller 13 og til 17 år.

NM kvalifisering for ferske juniorer

I helga er det duket for kvalifiseringskonkurranse i Stavern, der de 15 beste troppene i hver klasse kvalifiserer seg til NM i mars. Det er ca. 60 tropper i hver klasse så konkurransen er stor for de 4 troppene fra Ørland.

I år er det andre gangen Ørland turn stiller i en kvalifisering til NM og denne gangen stiller vi med en herretropp, en dametropp og to mixtropper. I 2018 fikk vi med en av to tropper, og håper at vi i år også klarer å kvalifisere en tropp eller kanskje to.

Utøverne er godt forberedt og stiller med høyere vanskeverdi enn noen gang. Nivået begynner å bli veldig bra blant juniorene og vi tror at vi kan hevde oss i Norges eliten snart.

Det blir en lang busstur ned til Stavern, men har nå fått selskap av troppen fra Meldal IL.

Følg med på vår facebookside for oppdateringer gjennom helgen.

Martin er blant Norges beste turnere

Martin Solli har i lengre tid jobbet hardt for å komme inn på landslaget, og vi fikk onsdag kveld høre de gode nyhetene om at han nå er med i troppen som skal representere Norge under EM i Portugal til høsten.

Martin fikk muligheten til å være med på en prøvesamling i September 2017, der landslagsjef Henning Ottersen og hans team med trenere fikk øye for talentet fra Ørland Turnforening. Etter denne samlingen ble Martin invitert til en ny landslagssamling i desember i fjor , og ny audition sto for tur. Denne gangen imponerte han også landslagstrenerne og ble derfor tatt ut på bruttotroppen. Bruttotroppen besto av 24 gutter som ble invitert til en opptakssamling nå i februar, der de skulle kjempe om de 18 plassene på landslaget. Her var Martin en av de som trakk det lengste strået og er den første juniorutøveren på landslaget i team-gym fra Fosen.

Nå skal Martin og trener Andreas legge opp treningene framover for at Martin skal få et best mulig utgangspunkt før EM til høsten. Andreas har tidligere vært på senior-landslaget og selv deltatt i EM i 2010, så han vet hva som nå venter juniorgymnasten fra Ørland. Det blir hard trening her hjemme og mange turer ned til Oslo på samlinger med resten av troppen.

Team-gym er en stor turngren både i Norge og Europa der man konkurrere som lag i 3 apparater, Trampett, Tumbling og Frittstående. Alle på laget skal gjøre sine øvelser i disse tre apparatene, og så er det sammenlagt poengsum i alle tre apparater som gir laget en totalsum. Så det gjelder å være dyktig i alle apparatene for å komme til topps. Norge hr kommet hjem med flere medaljer de siste årene og i år er det også sjanse for medalje.

At Martin har kommet hele veien inn på landslaget er stort for Ørland Turnforening. Det viser at man også kan komme langt i en liten klubb, og det baner vei for flere unge utøvere i klubben som nå ser hvilke muligheter de kan ha. Martin er et av flere store forbilder denne klubben har, og sammen med sine trenerkolleger gjør de en super innsats for nye turnere.

Martin har også fått muligheten til å konkurrere med Malvik turn som er en av Norges beste tropper. Martin ble utlånt til Malvik i høst og deltok i en kvalifiseringskonkurranse for Nordisk mesterskap der de to beste klubblagene går videre. Her tok Martin og Malvik gull, og skal derfor delta i Nordisk i Finland nå i April. Dette blir en fin erfaring for Martin å ta med seg før EM. Andreas Meyer skal også være med til Finland som trener for den norske troppen, sammen med hovedtrener i Malvik Tomas Bekkavik.

 

Her er en film med noen av hoppene til Martin under landslag-audition i februar i år.

 Trykk her for å se filmen av Martin Solli

 

 

Oppdatert terminliste

Hei alle sammen.

Klubbens terminliste er nå oppdatert og det er gjort noen små justeringer. Treningssamlingen på Røros blir flyttet til første helgen i mai slik at den ikke krasjer med pinsehelgen.

Trykk på linken på startsiden for å laste ned både terminliste og treningstidene.